Project Uitgelicht
/ particulier

Appartement Rotterdam


Van een ruim herenhuis naar een levensloopbestendig appartement betekende een belangrijke overgang voor een ouder echtpaar. Het was een lastige taak om te beslissen wat meegaat naar het nieuwe appartement en wat achterblijft. Er is afscheid genomen van een groot deel van de bezittingen.

Het nieuwe appartement is gelegen in een complex uit 1969 en was toe aan een grondige renovatie. Het gehele appartement is gestript en er is een nieuwe indeling gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de rolstoel toegankelijkheid van alle ruimtes en is de vloer doorlopend gelegd. De indeling van het appartement is zorgvuldig gepland om bewegingsvrijheid te garanderen, met brede deuropeningen, ruime kamers en zorgvuldig geselecteerde meubelopstellingen die tegemoetkomen aan eventuele toekomstige mobiliteitsbehoeften zonder concessies te doen aan stijl of comfort.

Een van de meest uitdagende aspecten van het ontwerp was het samenstellen van een kleurenschema dat de antieke meubelen en schilderijen zo goed mogelijk zou laten uitkomen maar ook fris en modern zou aanvoelen. Het oude naadloos vermengen met het nieuwe.  Voor het kleurenschema is gekozen voor de tijdloze tinten van Farrow&Ball aangevuld met Sisal behang van Mark Alexander. Hierbij zijn natuurlijke tinten gekozen die elegantie en verfijning uitstralen en tegelijkertijd een gevoel van rust geven.

Het vernieuwen van alle deuren was een cruciale stap in de modernisering van het appartement. Er is gekozen voor een combinatie van strakke stalen deuren en een meer traditionelere stijl, waarbij modern design wordt gecombineerd met klassieke elementen om een unieke esthetiek te creëren.

Om de veranderingen, die met het ouder worden gepaard gaan, zo goed mogelijk op te vangen is een uitgebreid verlichtingsplan opgesteld zodat elke ruimte goed verlicht kan worden. Door middel van een dimsysteem kan moeiteloos geschakeld worden tussen sfeerverlichting en functionele verlichting.

Er zijn voldoende zitplaatsen rond de eettafel gecreëerd voor als kinderen en kleinkinderen op bezoek komen door comfortabele stoelen in een lichte velvet te kiezen. Het velvet harmoniseert naadloos met de rest van het meubilair.

In het ontwerp staat functionaliteit voorop. Om de opslagruimte te maximaliseren is in de woonkamer een maatwerk kast met elektrische haard gerealiseerd. Deze heeft een dubbele functie: het biedt zowel praktische opbergruimte als een gezellig middelpunt in de woonkamer, waar de televisie mooi is in weggewerkt.

Ook in de slaapkamers zijn maatwerk kasten gerealiseerd om voldoende opslagruimte te creëren. Om een productieve werkomgeving doordeweeks naadloos over te laten gaan naar een gezellige slaapkamer voor in het weekend, is een op maat gemaakt bureau en maatwerk kast gerealiseerd die voldoende opbergruimte biedt zonder concessies te doen aan stijl en comfort.

Het verouderde appartement is getransformeerd naar een plek waar de geneugten van het volgende hoofdstuk van het leven op een comfortable en ontspannen manier kan worden omarmt.

 
 
 
 

     
     
    

naar boven