Werkwijze

Een interieur moet om je heen groeien. Een goed ontwerp met karakter vormt de basis. Passend bij jouw stijl, jouw leven en jouw werk, zodat het interieur niet alleen esthetisch mooi is maar ook praktisch en functioneel.


Ik zorg voor het totaalplaatje: van het maken van een persoonlijk ontwerp tot het ontzorgen bij de uitvoering ervan.

Ieder ontwerp en project is weer anders, het is altijd maatwerk.

Een project ziet er globaal zo uit:

1.

Kennismaking en wensen


Of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande bouw en interieur: mijn ontwerp start vanuit jouw wensen. We maken eerst kennis om jouw idee├źn, wensen en eisen te inventariseren. Dat doen we natuurlijk vrijblijvend zodat we zeker weten dat mijn stijl en werkwijze bij je passen. We bespreken de mogelijkheden en uiteraard het budget.

2.

Inventarisatie en conceptontwikkeling


Ik verzamel zoveel mogelijk informatie om een goed ontwerp te maken. Als het mogelijk is, kom ik op locatie kijken en opmeten. Of je levert bouwtekeningen aan. Als we alles hebben besproken, maak ik een eerste concept voor het ontwerp in de vorm van een schets/ digitale visualisatie/ een 3D ontwerp. Zo krijg je een goede eerste indruk van de kleuren, de vormen en de indeling.

3.

Materialen en meubels


Wanneer je helemaal tevreden bent met het concept, werk ik het ontwerp verder voor je uit. Ik maak een voorstel voor de materialen, kleuren, meubels en accessoires. Ik kies altijd voor kwaliteit en duurzaamheid en waar wenselijk en mogelijk kiezen we voor hergebruik van bestaande elementen.
Ik help je met het maken van keuzes zodat je tot het beste eindresultaat komt. Bij mijn ontwerpen is het essentieel dat het eigentijds maar niet trendgevoelig is. Het moet vooral passen bij jouw wensen, werk- en leefstijl.
Tenslotte komen we tot een definitief ontwerp en stel ik een overzicht samen met prijsindicaties voor het project.

4.

Van ontwerp naar uitvoering


Zodra het ontwerp definitief is en de materialen, kleuren en meubels zijn gekozen, start de volgende fase: de uitvoering van het project. Hier zijn twee opties: zelf uitvoeren of leg je het projectmanagement bij mij neer.

Projectmanagement


Wanneer je kiest voor projectmanagement, ben ik betrokken bij het totaalproces. Van inventarisatie tot ontwerp, van het bestellen tot levering van de producten en de uitvoering van het totale project. Ik hou het overzicht, ik ontzorg en denk mee zodat het project zo soepel mogelijk verloopt.
Ik werk met een sterk netwerk van betrouwbare leveranciers en professionals waar je gebruik van kunt maken. Zij leveren kwaliteit en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Het eindresultaat is een interieur met karakter op maat, helemaal naar wens en smaak van de bewoners of gebruikers. Een ontwerp waarin esthetiek en functionaliteit samenkomen.

naar boven