Project Uitgelicht
/ zakelijk

Office uitbreiding Rotterdam


Door een gebrek aan kantoor- en assemblageruimte koos deze opdrachtgever voor een creatieve oplossing: het werd een hele nieuwe unit in het bestaande fabrieksmagazijn. Op de onderste twee lagen werd assemblage en voorraadbeheer gevestigd. Op de bovenste verdieping moest invulling gegeven worden aan acht dynamische werkplekken, een ruimte om op traditionele wijze te vergaderen en een creatieve ruimte. Deze laatste ruimte moet een plek zijn waar werknemers kunnen brainstormen en waar workshops gegeven kunnen worden. Een creatieve ruimte waar de sfeer energiek, activerend en stimulerend werkt. 

Voor dit nieuwe gedeelte kiezen we voor een totaal ander kleurenpalet dan in de bestaande kantoren. Wat wel hetzelfde blijft is de keuze voor het kantoor- en vergadermeubilair en een lichtgrijze basiskleur. Deze kleur wordt aangevuld door het rood uit het bedrijfslogo en een diepe grijsblauwe tint. Deze kleuren komen terug in de tussenschermen bij de bureaus, in de wandpanelen en in het meubilair van de creatieve ruimte. Over de gehele vloer komt een uitgesproken vloerbekleding met blauwe bloemen. Het patroon in de vloertegels wordt willekeurig gelegd voor een speels effect.

De creatieve ruimte is ingericht met meubilair van een Nederlands designmerk en is hier een echte blikvanger. De zitoplossingen geven de medewerkers de vrijheid om op een comfortabele manier te brainstormen, te werken en te vergaderen.

Door middel van gemakkelijk verrijdbare roomdividers kan de ruimte in tweeën ingedeeld worden. De functionele roomdividers hebben aan een zijde een LCD scherm en aan de andere zijde een magnetisch whiteboard. Hierdoor ontstaat een functionele workspace voor twee groepen. De indeling nodigt uit om informeel samen te werken en stimuleert verbinding.

Omdat deze tweede verdieping zich direct bevindt onder het industriële dak is de hoogte te beperkt om een verlaagd plafond aan te brengen in de creatieve ruimte. Hierdoor is er direct zicht op het metalen dak en de ventilatie en airco units. Om de akoestiek optimaal te krijgen, is er veelvuldig gebruik gemaakt van een 100% wollen vilt stof. Van het meubilair tot de roomdividers en van de wandpanelen tot de akoestische panelen aan het plafond waarin de airco units zijn weggewerkt.

De verlichting is in vier verschillende zones ingedeeld. Er is gebruik gemaakt van een drie fase spanningsrail. Met dit dimbare systeem met verschillende armaturen kun je perfect steeds wijzigende verlichtingsinstellingen creëren met de lichtmodules die eenvoudig kunnen worden verplaatst op de spanningsrail.

Door de gekozen materialen en het kleurenpallet heeft deze nieuwe afdeling een heel eigen levendige sfeer gekregen waar collega’s graag overleggen en werken.

naar boven