Project Uitgelicht
/ zakelijk

Praktijkruimte Rotterdam


Deze praktijk voor kinderen en hun ouders in Rotterdam had behoefte aan een grotere praktijkruimte. Een nieuwe locatie werd gevonden aan de rand van een bedrijventerrein in Rotterdam. Deze bedrijfsruimte bood enorm veel ruimte en voor de deur kan volop geparkeerd worden maar miste wel de charmante uitstraling van de oude locatie.

Het was een uitdaging om dit kantoorpand warm en gezellig te krijgen en zo een plek te creëren waar medewerkers en cliënten zich ontspannen en geborgen voelen. Deze nieuwe plek moet een veilig haven zijn voor kinderen en hun ouders. Het moet een plek zijn waar je je geborgen voelt en naar hartelust kunt spelen.

Het zwaar gedateerde kantoorpand werd volledig gestript. Muurtjes werden verplaatst zodat een eigen opgang ontstond. Via een lichte trap kom je nu boven in de ontvangstruimte. In overleg met de eigenaar van het pand is het vergeelde systeemplafond volledig vervangen en zijn er led lichtpanelen aangebracht met 3000 Kelvin in plaats van 4000 Kelvin, wat gebruikelijk is bij kantoorpanden. Dit iets zachtere licht zorgt voor een minder zakelijke uitstraling. En door een dimsysteem te installeren kan de verlichting naar de situatie worden aangepast.

De inboedel uit de oude locatie krijgt ook in deze nieuwe locatie een plekje. Dit geeft herkenbaarheid voor de meestal jonge cliënten waardoor de grote overgang naar de nieuwe praktijkruimte soepeler verloopt.

In alle ruimtes zijn de radiatoren weggewerkt achter ombouwen en ontstaat er een diepe vensterbank die plaats biedt aan het vele speelgoed. Een indelingsplattegrond geeft een goed beeld hoe de ruimtes in te richten. De kasten bieden plek aan de vele boeken, spellen en speelgoed. Zo biedt de grote praktijkruimte genoeg ruimte om te werken maar ook om te spelen. En zijn de twee kleinere ruimtes geschikt voor intiemere gesprekken en o.a. huiswerkbegeleiding.

Het kleurenpallet is samengesteld aan de hand van het visitekaartje, hier zijn warme, vrolijke kleuren van Farrow&Ball aan toegevoegd. Bij binnenkomst trekt de levensgrote paardenbloem op de muur de aandacht van zowel kind als ouder. Door gebruik te maken van vrolijke kleuren en aaibare materialen is het kantoorpand omgetoverd tot een plek waar kinderen en hun ouders zich direct thuis voelen.

naar boven