Project Uitgelicht
/ zakelijk

Office Las Palmas gebouw Rotterdam


Hoe maak je van een kale ruimte van 800m2 een aantrekkelijke werkplek waar mensen graag op kantoor komen werken?

Vorig jaar zomer werd ik door Auke en Hans van EnergyZero benaderd om samen met hen een kijkje te nemen in het Las Palmas gebouw aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Een fantastisch pand met veel potentieel. Maar ook een flinke uitdaging om het zo in te richten dat de medewerkers graag weer twee tot drie dagen naar kantoor komen om te werken.

EnergyZero is een jong en snelgroeiend bedrijf in de energiebranche. Naast dynamische werkplekken moest er ook een goede verhouding zijn tussen vergaderruimtes, stilte werkplekken en een plek om samen te komen om te eten, informeel te overleggen en op vrijdagmiddag te borrelen.

Een van de belangrijkste punten was het creĆ«ren van een ongedwongen sfeer. Een bar stond bovenaan de wensenlijst. Een ideale plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het moest voelen alsof je thuiskomt en aan de eettafel kan zitten. 

Ik koos ervoor om van binnen naar buiten te werken en het hospitality gedeelte (de bar met restaurant) in het hart van het pand te plaatsen. Vanuit dit hart vindt ieder zijn eigen weg naar zijn of haar plek. 

Zo kun je dus de gezelligheid en verbinding opzoeken wanneer je dat wilt. Maar ook in alle rust samenwerken of een focus plek opzoeken.

naar boven